Uvjeti korištenja

UVJETI PRODAJE I DOSTAVE

Navedeni uvjeti prodaje i dostave primjenjuju se na svaku kupovinu na artbyart.hr / artbyart.eu za dostavu po cijeloj Hrvatskoj i svijetu. Svi ugovori o prodaji sklopljeni na artbyart.hr / artbyart.eu bit će na hrvatskom jeziku. Kupci moraju imati 18 ili više godina da bi kupovali na artbyart.hr / artbyart.eu.
ARTbyART, obrt za usluge i trgovinu, vl. Andreja Rodiger, Pribislavec, Ulica Matije Gupca 7, 40000 Čakovec, OIB: 29536169545 profesionalno obavlja djelatnost.
Prema Rješenju za upis u Obrtni registar, ARTbyARTu je dodijeljen je matični broj 98191012, oznaka obrtnice 20010005365. Odlukom o nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. – NKD 2007 označena je pretežita djelatnost 32.99 ostala prerađivačka industrija (izrada suvenira).

OPĆENITO

Svi ponuđeni artikli se mogu naručiti kao takvi, ali prema Vašoj želji artikl se može personalizirati tj. može se na njega upisati tekst prema Vašoj želji i/ili dodati metalne kukice. Detaljan opis proizvoda nalazi se kod svakog pojedinačnog artikla.
Ako iz bilo kojega razloga te izvan naše nadležnosti ne možemo isporučiti artikl, ne snosimo odgovornost za to, ali ćemo se pobrinuti da vam artikl ne bude naplaćen.
Dali smo sve od sebe da bismo opisali i prikazali artikle što je preciznije moguće. Unatoč tomu artikli mogu biti drugačiji od onoga što je napisano. Ako budete imali pitanja ili trebate dodatne informacije, molimo vas da se javite pozivom na broj +385 (0)917829077 od ponedjeljka do petka od 8:00 do 20:00 ili e-porukom na andreja@artbyart.hr
Prodaja u ARTbyART Online shopu je regulirana Zakonom o obveznim odnosima i odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

1. CIJENA PROIZVODA
 • Cijena pojedinoga artikla nalazi se pod pregledom artikla, na stranici artikla te u košarici.
 • Cijena pojedinog artikla istovjetna je u ARTbyART ateljeu i na artbyart.hr /artbyart.eu
 • Cijena pojedinog artikla je konačna cijena
 • Cijena pojedinog artikla ne uključuje troškove dostave jer troškovi dostave ovise o mjestu dostave i veličini artikla. Više o dostavi saznajte u odjeljku

DOSTAVA

 • Dostupnost i cijena ARTbyART proizvoda podložna je promjenama
 • Sve su cijene aktualne i redovito se ažuriraju.
 • Za svaki artikl vrijedi ona cijena koja je bila vidljiva u vrijeme kupovine

Ako smo greškom istaknuli prenisku cijenu artikla, nismo dužni dostaviti taj artikl po navedenoj, pogrešnoj cijeni ako vas obavijestimo prije nego što vam pošaljemo artikl. U takvim okolnostima zadržavamo pravo otkazati vašu narudžbu. U slučaju otkazivanja vaše narudžbe, vratit ćemo vam puni povrat novca, uključujući troškove dostave u skladu s našim Pravilima povrata i zamjene.

2. PLAĆANJE

U košarici u webshopu vidjet ćete ukupan iznos kupnje + troškove dostave. To je ukupna cijena koju trebate platiti.

PLAĆANJE PUTEM VIRMANA ILI OPĆE UPLATNICE NA BANKOVNI RAČUN

 • Nakon završene narudžbe na vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše narudžbe.
 • Plaćanje se vrši virmanom ili općom uplatnicom na žiro račun otvoren u Zagrebačkoj banci Zagreb, HR4123600001102888177
 • Kod plaćanja korisnik na uplatnici mora ispuniti dodatne sljedeće podatke:
  • Primatelj: ARTbyART, vl.Andreja Rodiger, Pribislavec, M.Gupca 7, Čakovec
  • Poziv na broj: broj narudžbe
  • Model: 00 (ili 99 ili prazno)
  • Opis plaćanja: broj narudžbe
  • Iznos: prema narudžbi i zaprimljenom emailu
3. POTVRDA NARUDŽBE

Kada pošaljete narudžbu, primit ćete e-poruku s potvrdom o narudžbi. Potvrda o narudžbi sadržava sljedeće informacije:

  • broj narudžbe
  • napomene koje ste naveli uz proizvod/e
  • adresa dostave
  • način plaćanja
  • cijene artikala i dostave
  • kontakt-podaci
  • informacije o vašem pravu na povrat i zamjenu te o pravima o zaštiti potrošača

Mi smatramo da ste prihvatili ponudu tek nakon što vam pošaljemo e-poruku kojom vas obavještavamo da smo vam poslali artikl. Tek se u tom trenutku kreira ugovor između vas i nas, kojim vam prodajemo artikl koji ste naručili od nas . U trenutku kada vam pošaljemo e-poruku kojom vas obavještavamo da smo vam poslali artikl, od toga trenutku vaša narudžba se smatra narudžbom s obvezom plaćanja.

Čim je ugovor sklopljen, ne možete više izmijeniti vašu narudžbu (međutim, možete otkazati narudžbu kako je navedeno u našim Pravilima povrata i zamjene).

Sve dok se ne sklopi ugovor, mi možemo u bilo kojem trenutku odbiti dostavljanje artikla. Ako odbijemo dostavljanje artikla iako je već plaćanje provedeno, vratit ćemo vam puni iznos koji je naplaćen u skladu s našim Pravilima povrata i zamjene.

4. RAČUN

Nakon dostave vaše narudžbe, u narednih 30 dana e-porukom ćete dobiti račun.

5. DOSTAVA

Nudimo različite opcije dostave:

 1. PREUZIMANJE U ARTbyART ateljeu u Pribislavcu (Čakovec) – BEZ TROŠKOVA DOSTAVE
 2. DOSTAVA SA TISKA NA TISAK – NAPLAĆUJU SE TROŠKOVI DOSTAVE
 3. DOSTAVA NA ADRESU PO VAŠEM IZBORU – NAPLAĆUJU SE TROŠKOVI DOSTAVE

Minimalni iznos za dostavu u arbyart.hr / artbyart.eu je 27 kn, a cijena dostave povećava se razmjerno povećanju veličine i/ili količine artikala i udaljenosti adrese dostave te ovisno o biranom načinu dostave. Iznos dostave moguće je provjeriti u svakom trenutku u košarici koja sadržava željene artikle te adresu dostave u našem webshopu ili unaprijed pod odjeljkom DOSTAVA ispod svakog artikla u webshopu arbyart.hr / artbyart.eu.
U slučaju problema s dostavom, moguće je da će vaša narudžba biti podijeljena u dvije ili više dostava te u tom slučaju ARTbyART pokriva sve dodatne troškove.
Savjetujemo vam da unesete broj mobitela prilikom izrade narudžbe tako da vas ARTbyART ili naš dostavljač mogu obavijestiti o dostavi pozivom ili SMS porukom.
Dostave se mogu oduljiti zimi ovisno o vremenskim uvjetima.
Vi ste odgovorni za odlaganje ambalaže.

DOSTAVA

Dostava se dostavlja uobičajeno, do vrata vaše adrese za dostavu osim u slučaju dostave s Tiska na Tisak.
Dostava je specificirana unutar svakog proizvoda i ovisi o vrsti proizvoda koji ste naručili.
Dan prije dostave primit ćete email ili SMS kojim vas obavještavamo da će vam sutradan biti dostavljen paket.
Pošiljku možete pratiti samo temeljem broja vaše prijevoznice, a svi ostali podaci u vezi s njom, a što uključuje i vaše osobne podatke, nisu vidljivi trećim posjetiteljima navedenog internet preglednika.

DOSTAVA NA OTOKE

ARTbyART vam nudi dostavu na otoke, čak i na one koji nisu fizički povezani s kopnom.
Dostava na većinu otoka obavlja se jednom tjedno tijekom zimskog vremena, odnosno dvaput tijekom ljetnog, prema rasporedu dostavne tvrtke.

Važno: Ako vam dostavna tvrtka ne uspije dostaviti artikl na adresu (npr. nema nikoga na adresi tko bi preuzeo pošiljku), oni će vas nazvati i/ili ostaviti potvrdu o pokušaju dostave s daljnjim uputama. Tada ćete moći dogovoriti ponovnu dostavu svoje narudžbe ili preuzimanje u najbližem centru dostavne tvrtke.

ZAPRIMANJE VAŠE NARUDŽBE

Pri preuzimanju narudžbe, molimo:

 • Pregledajte sve kutije/pakiranje u slučaju vidljiva oštećenja.
 • Ako je broj kutija/paketa manji od očekivanog, recite dostavljaču da ste uočili nedostatak. Sva odstupanja, bez obzira na to koliko su mala, trebate odmah prijaviti Korisničkoj službi.

 OŠTEĆENI PAKETI/ARTIKLI

Ako su kutije/paketi oštećeni, preporučujemo da:

 • Odbijete primiti pošiljku i potpišite nalog od vozača „Odbijen zbog oštećenja“
 • Prihvatite pošiljku, potpišite nalog od vozača „Oštećeno“ na dostavnom papiru te kontaktirajte ARTbyART.
  Na taj način možemo identificirati razloge za štetu i spriječiti slične incidente u budućnosti.
  U svim slučajevima molimo vas da se odmah obratite ARTbyART pozivom na broj +385 (0)91 7829077 od ponedjeljka do petka od 8:00 do 20:00 ili e-porukom andreja@artbyart.hr da biste prijavili i riješili problem.
6. PRAVILA POVRATA I ZAMJENE

Sukladno članku 77, stavak 1. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje robe u posjed Kupcu bez navođenja razloga.
Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.
Sukladno članku 77., stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko artikl nije oštećen zamijeniti ćemo ga za neki drugi proizvod po vašem izboru u vrijednosti vraćenog proizvoda ili većoj uz nadoplatu ili izvšiti povrat novca.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca ARTbyART može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.
Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 091 782 9077 ili se javi andreja@artbyart.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Preuzmite ovdje OBRAZAC O OTKAZIVANJU NARUDŽBE

 

7. REKLAMACIJE

Nudimo jednogodišnje jamstveno razdoblje na sve artikle počevši od dana preuzimanja artikala.

 • Je li vaš proizvod neispravan?
 • Nedostaju li dijelovi u vašoj narudžbi?
 • Je li narudžba bila podložna oštećenju prilikom prijevoza?
 • Postoje li neki drugi problemi u vezi s kvalitetom artikala?

U navedenim slučajevima obratite se ARTbyART e-porukom na andreja@artbyart.hr te priložite fotografiju na kojoj je oštećenje vidljivo. Molimo da navedete i broj narudžbe da bismo brže obradili vaš prigovor.

Važno je da prigovor podnesete u što kraćem vremenskom razdoblju od trenutka kada utvrdite oštećenje.
Ako ARTbyART odobri reklamaciju, pokrit ćemo sve troškove u vezi s prvotnom narudžbom ili vam ponuditi zamjenski proizvod.

8. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Važno nam je da se osjećate sigurno kupujući na artbyart.hr / artbyart.eu. ARTbyART , vl. Andreja Rodiger, odgovoran je  za sve ARTbyART internetske stranice i sve podatke, između ostaloga i artbyart.hr / artbyart.eu te smo usklađeni s Uredbom (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. godine o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka), a koja je stupila na snagu u svibnju 2018. godine.
ARTbyART, vl. Andreja Rodiger iako je u odnosu na osobne podatke dobivene putem artbyart.hr / artbyart.eu voditelj obrade, te isti u pravilu ne pohranjuje vaše osobne podatke. ARTbyART, kao voditelj obrade, vas obavještava da vaše osobne podatke, prikuplja i dalje obrađuje, samo u onim slučajevima za koje postoji zakonska osnova, kao i u onim slučajevima kada je to potrebno radi ispunjavanja prava i obveza proizašlih iz ugovornog odnosa s vama kao kupcem, te u slučaju vaše privole.
U odnosu na sve vaše osobne podatke, bilo oni prikupljeni i dalje obrađivani s zakonske i/ili ugovorne osnove, odnosno temeljem vaše privole, ARTbyART vas obavještava da se isti prikupljaju, odnosno pohranjuju u sjedištu ARTbyART u Hrvatskoj, Pribislavec.

Vašim osobnim podacima mogu pristupiti isključivo ovlaštene osobe ARTbyART. Ostale osobe nemaju pristup vašim osobnim podacima, te će ARTbyART učiniti iste dostupnim samo onim trećim osobama (ugovornim partnerima), i to u slučaju kada su isti neophodni radi ispunjavanja zakonske, ugovorne i/ili one svrhe za koju ste dali privolu. Prethodno navedene ovlaštene osobe, mogu pristupiti samo vašim najnužnijim osobnim podacima, te iste mogu obrađivati isključivo u svrhu radi kojeg su prikupljeni.
Nužan uvjet za naručivanje na artbyart.hr / artbyart.eu, kao i radi pružanja ostalih usluga od strane ARTbyART je kreiranje vašeg korisničkog profila, kojom prilikom dajete određene osobne podatke koji su nužni radi ispunjavanja međusobnih prava i obveza iz ugovornog odnosa, odnosno ispunjavanja drugih svrha radi kojeg su isti dani.

S obzirom na navedeno, ARTbyART vas obavještava da vaše osobne podatke prikuplja u sljedeće svrhe:

 • radi izrade vašeg profila na artbyart.hr / artbyart.eu;
 • radi kupnje na artbyart.hr / artbyart.eu i dostave kupljenog proizvoda na vašu adresu;
 • radi provedbe plaćanja karticama prilikom kupnje;
 • radi vaše prijave na naš newsletter.

U svezi zaštiti vaših osobnih podataka, obavještavamo vas na slijedeća prava, odnosno da možete u bilo kojem trenutku poduzeti sljedeće radnje:

 • podnijeti službeni prigovor nadzornom državnom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka u Hrvatskoj)
 • ostvariti pravo na pristup vašim osobnim podacima;
 • ostvariti pravo na ispravak ili brisanje osobnih podataka;
 • ostvariti pravo na ograničenu obradu vaših osobnih podataka;
 • iznijeti prigovor na obradu osobnih podataka općenito kao i prigovor u svezi ciljanog marketinga;
 • zahtijevati prenosivost (mobilnost) osobnih podataka, ako je nužno.

Vi možete dobiti više informacija o osobnim podacima koje ARTbyART pohranjuje i obrađuje kontaktiranjem naše Korisničke službe (andreja@artbyart.hr). Nadalje, imate pravo iznijeti prigovor na obradu vaših osobnih podataka, zahtijevati da se vaši osobni podaci isprave ili povući dozvolu za obradu podataka u bilo koje vrijeme. Ako želite povući svoju dozvolu ili ispraviti svoje podatke, molimo da se obratite našoj Korisničkoj službi te se pozovete na ovo ili postupite sukladno uputama opisanim u nastavku ovog odjeljka.
Nadalje, ako imate bilo kakve prigovore na ARTbyARTovu obradu vaših osobnih podataka, imate pravo obratiti se Agenciji za zaštitu osobnih podataka u Hrvatskoj. Imate pravo zatražiti primjerak vaših osobnih podataka u strukturiranom obliku koji se najčešće koristi te je prilagođen za strojno čitanje, a to možete dobiti kontaktiranjem naše Korisničke službe.
Ako ste se složili s niže navedenim uslugama, mi zadržavamo pravo da vam šaljemo nadopune naših Pravila i uvjeta korištenja bez obzira na to jeste li za to dali dozvolu ili ne. Bilo kakve druge vrste informacija nećemo vam slati.

Voditelj obrade vaših osobnih podataka je ARTbyART, obrt za usluge i trgovinu, vl. Andreja Rodiger, Pribislavec, Ulica Matije Gupca 7, 40000 Čakovec, OIB: 29536169545 (u tekstu: ARTbyART).
Službenik za zaštitu vaših osobnih podataka je Korisnička služba ARTbyART, koju možete kontaktirati e-porukom na andreja@artbyart.hr

OSOBNI PODACI RADI IZRADE VAŠEG PROFILA NA ARTBYART.HR / ARTBYART.EU

Pri registriranju na artbyart.hr / artbyart.eu i kreiranju artbyart.hr / artbyart.eu Profila, imate pravo na pristup posebnim uslugama koje vam nudi ARTbyART.
Registriranjem na artbyart.hr / artbyart.eu, tj. kreiranjem vašeg korisničkog profila, odnosno vašom jasnom potvrdnom radnjom dajete dobrovoljan, poseban, informiran i nedvosmislen pristanak za prikupljanjem i obradom slijedećih osobnih podataka:

 • ime i prezime
 • e-mail adresu
 • adresa
 • broj telefona
 • naziv tvrtke (izborno)

Registracija na artbyart.hr / artbyart.eu, odnosno kreiranje vašeg korisničkog profila, predstavlja vašu privolu na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka.
Svi osobni podaci prikupljeni temeljem vaše privole, odnosno registracijom na artbyart.hr / artbyart.eu, ARTbyART će koristiti u svrhu kreiranja vašeg korisničkog profila, kao i u svrhu ciljanog online marketinga te vam po registraciji postaju vidljive sve cijene i detalji ponude.
Vaše osobne podatke prikupljene prilikom registracije na artbyart.hr / artbyart.eu, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila, obrađivati će ovlašteni djelatnici ARTbyART, kao i određeni ugovorni partneri ARTbyART isključivo u svezi gore navedene svrhe, te isti nisu ovlašteni obrađivati niti u jednu drugu svrhu bez vaše prethodne privole ili ako za obradu ne postoji zakonska i/ili ugovorna osnova.

ARTbyART vas ovim putem obavještava da možete u svakom trenutku, na jednak jednostavan način (brisanjem svoga korisničkog računa), povući vašu privolu za obradom osobnih podataka koje ste učinili dostupnim prilikom registracije na artbyart.hr / artbyart.eu, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju iste prije njezina povlačenja.

Vaši osobni podaci prikupljeni prilikom registracije na artbyart.hr / artbyart.eu, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila, ARTbyART će obrađivati sve do trenutka kada ne obrišete svoj račun, a koja radnja će se smatrati povlačenjem privole na daljnju obradu vaših osobnih podataka.
Obavještavamo vas da vam pored prava navedenih u ovom dijelu pripadaju i sva ostala prava navedena u uvodu ovog odjeljka, te da su po pitanju obrade vaših osobnih podataka radi izrade vašeg profila, voditelj obrade i službenik za zaštitu podataka oni koji su navedeni u uvodu ovog odjeljka.

OSOBNI PODACI KADA KUPUJETE NA ARTBYART.HR / ARTBYART.EU  I OSOBNI PODACI RADI DOSTAVE KUPLJENOG PROIZVODA NA VAŠU ADRESU

Koju vrstu podataka ARTbyART prikuplja u vezi s kupnjom i dostavom kupljenog proizvoda?
U svrhu online kupovine i poboljšanja korisničkog iskustva, kao i u svrhu dostave kupljenog proizvoda na vašu adresu, prikupit će se i obraditi sljedeći osobni podaci o vama:

 • Ime i prezime/naziv i OIB tvrtke;
 • Adresa;
 • Broj telefona;
 • E-adresa;
 • P-adresa s koje izvršavate kupnju.

Svi gore navedeni podaci će biti tretirani kao povjerljivi podaci te će se koristiti u svrhu online kupovine, poboljšanja korisničkog iskustva i dostave kupljenog proizvoda na vašu adresu, odnosno iste ćemo koristiti i obrađivati isključivo za kreiranje i provedbu vaših narudžbi te pri pružanju pomoći prilikom vaših upita.
Gore navedeni osnovni podaci su podaci koji prikupljamo radi ispunjavanju svojih zakonskih, ali i ugovornih obveza i prava prema vama, a sve temeljem ugovornog odnosa između nas kao prodavatelja i vas kao kupca.

Vaše osobne podatke prikupljene prilikom kupnje na artbyart.hr / artbyart.eu, obrađivati će ovlašteni djelatnici ARTbyART, kao i određeni ugovorni partneri ARTbyART isključivo u svezi gore navedene svrhe, te isti nisu ovlašteni obrađivati niti u jednu drugu svrhu bez vaše prethodne privole ili ako za obradu ne postoji zakonska i/ili ugovorna osnova.
U svezi gore navedenih podataka, obavještavamo vas da se vaša e-adresa koristi za izradu vaših narudžbi te za potrebe anketa, dok će u svezi korištenje iste u bilo koju drugu svrhu (npr. newsletter) ARTbyART zatražiti od vas privolu. Vaš telefonski broj, ARTbyART neće koristiti u svrhu kontaktiranja za prodajne pozive, već će se isti koristiti isključivo za provedbu vaše narudžbe, odnosno ako postoji problem s vašom narudžbom i/ili da biste dobili informacije o vašoj dostavi i/ili da vas se kontaktira u vezi termina dostave.

ARTbyART relevantnim prijevoznim tvrtkama (ugovornim partnerima) prenosi samo one osobne podatke koji se odnose na dostavu, odnosno koji su neophodni za provedbu vaše narudžbe u cijelosti. ARTbyART ne prenosi, ne prodaje osobne podatke ili niti im na bilo koji način osigurava pristup za druge strane, uključujući i druga društva.
Vaši se osobni podaci mogu koristiti u slučaju policijske istrage, jer policiji prijavljujemo svaku prijevaru u vezi s plaćanjima. Dajemo pristup vašem korisničkom računu te ostalim osobnim podacima ako procijenimo da je to potrebno da bismo bili u skladu s zakonima na snazi te da bismo spriječili krađu i prijevaru (npr. u vezi s kreditnim karticama).
Obrada vaših osobnih podataka neophodna je za provedbu vaše narudžbe. Pohranjujemo vaše podatke do 5 godina nakon kupnje, a poslije toga perioda isključivo ako za to postoji zakonska osnova.

Obavještavamo vas da vam pored prava navedenih u ovom dijelu pripadaju i sva ostala prava navedena u uvodu ovog odjeljka, te da su po pitanju obrade vaših osobnih podataka radi kupnje na Artbyart.hr / artbyart.eu, voditelj obrade i službenik za zaštitu podataka oni koji su navedeni u uvodu ovog odjeljka.

9. POLITIKA KOLAČIĆA (COOKIES)

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( Cookies ) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?
Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?
Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li artbyart.hr / artbyart.eu koristi kolačiće?
Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju web kupovinu.

Kakve kolačiće koristi artbyart.hr / artbyart.eu i zašto
Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu).

Trajni kolačići (Persistent cookies) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće za funkcionalnostima kao što su “Ostanite prijavljeni” tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registriranom korisniku. Mi također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo vaše individualne podatke.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

Mjerenje posjećenosti
artbyart.hr / artbyart.eu koristi servis za mjerenje posjećenosti, Google analytics.
Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete ih zabraniti na sljedećem linku: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića
Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/

10. KAKO FUNKCIONIRA SUSTAV?

Online shop tj. web shop http://artbyart.hr / artbyart.eu zamišljen je kao virtualna trgovina. Da bi vidjeli detalje ponude i cijene potrebno se prvo registrirati.
Pri registriranju na ARTBYART web shop, vašom jasnom potvrdnom radnjom dajete dobrovoljan, poseban, informiran i nedvosmislen pristanak za prikupljanjem i obradom slijedećih osobnih podataka:

 • e-adresu;
 • ime i prezime.

Pored navedenog, prilikom registriranja na ARTBYART web shop, možete ostaviti i ostale vaše osobne podatke. Upisivanje dodatnih, izbornih osobnih podataka prilikom registriranja na ARTBYART web shop, predstavlja vaš dobrovoljan, poseban, informiran i nedvosmislen pristanak na prikupljanje i obradu istih, odnosno slijedećih osobnih podataka:

 • adresa
 • telefon

Registracija na ARTBYART web shop predstavlja vašu privolu na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka.

JAVITE MI SE

ili naručite u webshopu!

(385) 91 7829 077

info@artbyart.hr

Matije Gupca 7, Pribislavec 40000 Čakovec, Hrvatska

Vidimo se po dogovoru,
uz prethodnu najavu!